• Farebné dni v nultých ročníkoch

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebné dni v nultých ročníkoch.

            Posledné júnové dni sme so žiakmi nultých ročníkov venovali farebným aktivitám, ktoré pre nás symbolizovali nielen všetko to, čo sme sa naučili, ale aj blížiace sa leto, pozitívnu náladu a upevnenie triedneho kolektívu. Farebné dni začali maľovaním na asfalte. Pokračovali hrami s didaktickým padákom, pri ktorých žiaci zažili veľa zábavy a naučili sa ako lepšie spolupracovať. Zavŕšením Farebných dní bola aktivita „Maľujeme, čo už vieme, pri ktorej žiaci maľovaním na plátno vytvorili krásne šaty, z ktorých sme si urobili módnu prehliadku.

          • Školský výlet

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet.

            Dňa 23.06.2022 sme sa spoločne vybrali na výlet do Zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi. Deti prostredníctvom zážitkového učenia spoznali množstvo zvierat, ktoré ešte nepoznali, videli exotické zvieratá, ktoré poznali len z encyklopédií a mali možnosť zblízka vidieť zvieratá, ktoré v bežnej prírode vidia len zriedka. Triedy základnej školy a vybratí žiaci špeciálnych tried sa aspoň na chvíľu ocitli v ríši zvierat. Pekný výlet sme si spestrili dobrým občerstvením a skvelou zábavou. S vynikajúcou náladou a úsmevom na tvári sme sa všetci šťastne vrátili domov.

          • Futbalový turnaj Medzilaborce

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbalový turnaj Medzilaborce.

            Dňa 15.06.2022 sme sa zúčastnili futbalového turnaja v Medzilaborciach. Súťažilo medzi sebou 7 družstiev a to z Prešova, Lipian, Svidníka, Sabinova, dve družstvá z Medzilaboriec a naša škola. Hralo sa systémom každý s každým. Na turnaji sa nám mimoriadne darilo a podarilo sa nám vyhrať všetky zápasy a tým aj vyhrať celý futbalový turnaj. Chlapci hrali bojovne, dôsledne, robili minimum chýb a predovšetkým hrali fair play. Odniesli si z turnaja veľa príjemných zážitkov, nové kamarátstva, zlaté medaile a veľkú futbalovú trofej.

          • Súťaž o najlepšieho čitateľa

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž o najlepšieho čitateľa.

            Žiaci tried druhého až štvrtého ročníka nominovali spomedzi spolužiakov najlepšieho čitateľa triedy. Nominovaní žiaci predviedli svoje čitateľské schopnosti žiakom nultého ročníka. Zaujať svojím prejavom sa pokúsili žiaci Natália Pompová z 2. A, Dalibor Dunka z 2.B, Klaudia Dunková z 3. ročníka a Patrik Oračko zo 4. ročníka. Žiaci nultého ročníka zvolili za najlepšieho čitateľa skúseného štvrtáka Patrika Oračka.

          • Hádaj, kto som

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hádaj, kto som.

            Hádanky učia deti pozorovať a uvažovať, riešiť problém. Žiaci prvého stupňa sa predbiehali, kto prvý uhádne, vyrieši hádanku. Boli šikovní v rozmýšľaní a dôvtipní v hádaní domácich i lesných zvierat. Žiaci nultého ročníka prostredníctvom obrázkov zvierat a hádaniek sa naučili názvy známych zvierat a oboznámili sa s nepoznanými zvieratami.

          • Európsky futbalový týždeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky futbalový týždeň.

            Od 23.mája do 5. júna 2022 sa vo viac ako štyridsiatich európskych krajinách uskutočnil Európsky futbalový týždeň. Počas tohto týždňa sa do rôznych podujatí zapojilo približne 10 000 hráčov s mentálnym postihnutím. Európsky futbalový týždeň je jednou z najdôležitejších častí projektu rozvoja futbalu hnutia Špeciálnych olympiád. "Európsky futbalový týždeň poskytuje možnosť pre všetkých milovníkov futbalu a pre ľudí s mentálnym postihnutím prejaviť svoju vášeň a lásku k futbalu a rozdeliť sa o pocit radosti z hry s miliónmi ľudí. Preto aj naša škola sa zúčastnila tohto projektu a 27. mája sa v telocvični na elokovanom pracovisku ZŠ Podsadek uskutočnil futbalový turnaj. Zúčastnila sa ho celá škola. Súťažilo medzi sebou 6 družstiev. Hralo sa systémom každý s každým. Žiaci si tento deň mimoriadne užili a hlavne si medzi sebou zmerali svoje sily a otestovali svoje futbalové schopnosti. Víťazi získali tričká s logom Špeciálnych olympiád. Najdôležitejšie na tom všetkom nebolo zvíťaziť, ale hlavne sa zapojiť a zahrať si futbal.

          • Účelové cvičenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie.

            Poznatky z výučby Ochrana človeka a prírody žiakov, organizovanie Účelových cvičení v školách, vytvárajú priaznivé podmienky na ďalšie vzdelávanie žiakov a rozvoj zručností a návykov potrebných na ochranu života, zdravia, resp. budúcich “ záchranárskych aktivít “. Hlavným poslaním výchovno-vzdelávacej práce učiteľa v oblasti výučby obsahu Ochrana človeka a prírody je, aby si žiaci osvojili stanovené vedomosti, zdokonalili a upevnili zručnosti, návyky a vlastnosti. Aj na našej škole sme za týmto účelom zrealizovali túto aktivitu pre žiakov II. stupňa v dňoch 16.06.-17.06.2022 v jej teoretickej a praktickej časti.

          • Didaktické hry

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Didaktické hry.

            Dňa 16.06.2022 sa uskutočnili na našej škole Didaktické hry. Zúčastnili sa ich žiaci 1.- 4. ročníkov. Žiaci si so svojimi triednymi učiteľmi prešli teoretickú aj praktickú časť. Pohybové hry prebiehali na školskom dvore. Počasie nám prialo, žiakom nechýbala súťaživosť a dobrá nálada.

          • Festival študentského remesla

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Festival študentského remesla.

            Dňa 10. júna sa žiaci našej školy zúčastnili 8. ročníka festivalu Študentského remesla v Kežmarku, ktorý každoročne poukazuje na zručné ruky študentov a úspešnú prácu pedagógov. Sme veľmi radi, že sme mohli byť súčasťou tak skvelého kultúrno – spoločenského podujatia. Žiaci 7., 9. ročníka a taktiež žiaci špeciálnych tried si užili pekný výlet vlakom priamo do historického Kežmarku. Veľkým zážitkom pre nás bol historický sprievod mestom, súťaže stredných škôl, predvádzanie remesiel, bohatý kultúrny program a zaujímaví hostia. Nezabudli sme navštíviť ani strašidelný dom, pochutnať si na skvelej zmrzline a šťastní, zážitkami obohatení sme sa vrátili všetci domov.

          • Komiks

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Komiks.

            Odovzdávanie cien 02.06.2022 v súťaži MOJE NIE ZLU v krajskom kole - v pôvodnej tvorbe komiksových príbehov tematicky zameraných na prevenciu patologických spoločenských javov. Za veľký úspech považujeme výhru našich žiačok Natálii Čurejovej, ktorá bola ocenená tretím miestom v prvej kategórii a  Lucii Čurejovej za čestné uznanie v druhej kategórii. Dievčatám prajeme ešte veľa umeleckých úspechov a ďakujeme za reprezentovanie.

          • Deň detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí.

            Cieľom dnešných aktivít bolo vnímavým spôsobom poukázať na vzájomný rešpekt, dôveru a ochotu vzájomne si pomôcť. Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka variantu A, vytvorili patronátne dvojice s mladšími žiakmi. Starší žiaci sa zhostili počas prvej vyučovacej hodiny role osobných asistentov mladším žiakom. Po štvrtej vyučovacej hodine na školskom areáli súťažili starší žiaci s mladšími v troch disciplínach. Prvou disciplínou boli preteky s bremenom. Bremenom bol mladší žiak. Druhou súťažnou disciplínou bolo zaväzovanie šnúrok. Treťou súťažnou disciplínou bol volejbal. Po súťažiach prišlo to najlepšie - tanečná zábava. Aj v dnešný deň sa nám podarilo potvrdiť, že na našej škole je vytvorené bezpečné, radostné, ale predovšetkým vnímavé prostredie pre všetkých žiakov.

          • Tanec ako hobby

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tanec ako hobby.

            Dňa 24.05.2022 sa žiaci nultých ročníkov, pod vedením Mgr. P. Strakovej, Mgr. M. Valčákovej a žiačky špeciálnych tried pod vedením Mgr. V. Hnatkovičovej, zúčastnili na tanečnej súťaži Tanec ako hobby, kde predviedli svoje pohybové zručnosti a nadšenie pre hudbu a tanec. Naši najmenší žiaci získali vo svojej kategórii ocenenie v zlatom pásme s tanečnou choreografiou Tanec s oceánom. Žiačky špeciálnych tried získali ocenenie v striebornom pásme s tanečnou choreografiou Letná radosť. Ocenenia našich žiakov veľmi potešili a sú pre nich motiváciou sa v tanci neustále zlepšovať.