• „ Vianočná koleda“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album „ Vianočná koleda“ .

            Vianoce sú za dverami a s nimi sa nám každému spája naozaj mnoho, mnoho tradícií, zvykov a spomienok. Na Slovensku sa nám však s Vianocami spája niečo špeciálne a krásne, čo nás všetkých spája. Sú to vianočné piesne a koledy. Je ich naozaj veľké množstvo a v každom kraji máme určite aj svoje špecifické koledy, no je mnoho takých, ktoré poznáme všetci a všetkým sú nám blízke. Aj na našej škole sa konalo školské kolo o „naj Vianočnú koledu.“ V rámci tejto vianočnej súťaže sme sa podelili o to, ktorá vianočná pieseň je naša obľúbená. Súťažili väčší i menší a svojim prekrásnym spevom nám sprijemnili obdobie blížiacich sa Vianoc.

          • Vianočné tvorenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné tvorenie.

            Vianočný čas, vianočná nálada, čas pokoja, sviatky rodiny .... Vianoce majú mnoho nádherných prívlastkov. Pre žiakov špeciálnych tried je najpriliehavejší prívlastok „vianočné tvorenie“. Čas prípravy na Vianoce prežívajú nielen prípravou vianočného programu, ale spríjemňujú si aj prostredie školy krásnou vianočnou výzdobou. Na hodinách pracovného vyučovania znova ukázali svoju šikovnosť a spolu s učiteľmi vytvorili rozmanité vianočné dekorácie. A keďže naša škola je nositeľom certifikátu Zelená škola, väčšina výrobkov je vyrobená z prírodného a odpadového materiálu. A možno práve naša „vianočná dielňa“ poslúži ako inšpirácia aj pre Vás... Šťastné a veselé!

          • „ Vianočná pohľadnica“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album „ Vianočná pohľadnica“ .

            Vianočná pohľadnica je pohľadnica odoslaná ako súčasť tradičnej oslavy Vianoc s cieľom sprostredkovať medzi ľudí celý rad pocitov súvisiacich s Vianocami a sviatkami. Vianočné pohľadnice si zvyčajne vymieňajú počas týždňov pred Štedrým dňom mnohí ľudia. Aj žiaci našej školy v adventnom období zhotovovali vianočné pozdravy, aby pred Vianocami boli odoslané a s nimi zároveň aj odovzdané priania pre ľudí, ktorí sú nám blízki.

          • Titul „Vnímavá škola 2022“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Titul „Vnímavá škola 2022“.

            V piatok 9.12.2022 sa naša škola ZŠ Podsadek v zastúpení dvoch našich učiteliek zúčastnila v Bratislave v galérii Nedbalka na podujatí tretieho ročníka Stretnutia Vnímavých 2022, ktorým záleží na otvorenejšej spoločnosti, rešpekte voči inakosti, búraní predsudkov a vnímavosti k rôznym potrebám. Naša škola ako jedna zo štyroch ocenených škôl z rôznych regiónov Slovenska získala titul Vnímavej školy. Nezisková organizácia EDUMA ocenila okrem škôl aj Vnímavú firmu a Výnimočné vnímavé projekty jednotlivcov. Ako škola venujeme veľkú pozornosť mimoškolským aktivitám, kde v rámci divadelných, hudobných a športových podujatí rozvíjame vnímavosť a prijatie rómstva u našich žiakov. Žiakov pomocou storytellingu vedieme ku kritickému mysleniu. Týmito aktivitami sa nám darí rozvíjať vnímavosť majority voči rómskym žiakom a zároveň aj búrať predsudky v našom okolí. V podporovaní vnímavosti a kritického myslenia našich žiakov, učiteľov a rodičov budeme naďalej pokračovať. Získaním certifikátu Vnímavej školy 2022 naša práca nekončí. Ocenenie nás všetkých viac motivuje stále naďalej podporovať vnímavosť našich žiakov ako aj všetkých zúčastnených na výchovno-vzdelávacom procese a v mimoškolských aktivitách našich žiakov.

          • 13.11.- Medzinárodný deň nevidomých

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 13.11.- Medzinárodný deň nevidomých .

            13.11.- Medzinárodný deň nevidomých - triedne učiteľky sa snažili rôznymi aktivitami, aby žiaci pochopili nevidiacich. A aj takou zábavnou formou zistili, že to majú nevidiaci veľmi ťažké, ale vďaka pomoci spolužiakov    a iných ľudí dokážu taktiež plnohodnotne prežiť život. S najstaršími žiakmi základnej školy a špeciálnych tried sa viedol storytelling o Soničke - nevidiacej keramikérke. Vytvorili si zhrnutie, čo si vzali z príbehu a čo ich zaujalo. Boli veľmi vnímaví, pretože si všimli, že Sonička mala ešte smútok za zomrelým manželom, ale pomáhajú jej veľmi dobrí priatelia.

          • Slávnostné vyhodnotenie súťaže BABKA, DEDKO 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné vyhodnotenie súťaže BABKA, DEDKO 2022.

            Ľubovnianske osvetové stredisko v spolupráci s Mestom Stará Ľubovňa v Obradnej sieni MsÚ v Starej Ľubovni privítalo ocenených v súťaži Babka, dedko 2022. Slávnostné vyhodnotenie sa uskutočnilo 13. decembra 2022 o 14:00 h. Do 21. ročníka súťaže sa zapojilo 28 škôl s 201 literárnymi prácami, ktoré hodnotila porota v zložení PaedDr. Eva Kollárová, PhDr. Edita Oláhová a Mgr. Katarína Ščigulinská. Do súťaže sa zapojili naše tri žiačky – Zdenka Mirgová, Paulína Čurejová a Mária Porčogošová. Medzi ocenenými, ktorí získali hlavnú cenu, bola žiačka ôsmeho ročníka - Mária Porčogošová. Žiačka siedmeho ročníka Paulína Čurejová získala cenu vedúcej oddelenia školstva, kultúry , športu a mládeže. Príbeh Zdenky Mirgovej, žiačky siedmeho ročníka bol tiež zverejnený v zbierke prác Babka, dedko 2022. Žiačky na súťaž pripravovala pani učiteľka Jana Pierová. Motivačnou odmenou bolo spoločné posedenie pri horúcej čokoláde. Oceneným žiačkam srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

          • Moje budúce povolanie – workshop

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Moje budúce povolanie – workshop.

            V rámci kariérového poradenstva sa žiaci deviateho ročníka zúčastnili workshopu, ktorý bol v prvej časti zameraný na aktivity, pri ktorých mali možnosť zistiť na aký typ povolania sa najviac hodia podľa typu osobnosti a vlastných preferencií. V ďalšej časti žiaci navzájom spoznávali svoje silné a slabé osobnostné stránky. Nakoniec si každý žiak navrhol vlastnú online vizitku svojho budúceho povolania.

          • Deň otvorených dverí v Spojenej škole internátnej v Starej Ľubovni

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň otvorených dverí v Spojenej škole internátnej v Starej Ľubovni.

            Dňa 23. 11. 2022 sme sa zúčastnili Dňa otvorených dverí v Spojenej škole internátnej v Starej Ľubovni. Tak ako každý rok aj teraz sa naši končiaci žiaci deviataci rozhodujú, kam ďalej povedú ich kroky, čím sa v živote chcú stať, aký odbor si zvoliť. Raz vidieť je lepšie ako trikrát počuť, a preto sme navštívili Spojenú školu internátnu. Dozvedeli sme sa, aké odbory nám ponúkajú, aké je vybavenie odborných dielní, aké možnosti poskytuje škola v rámci vzdelávania, ale aj mimoškolskej činnosti. Posilňovňa, telocvičňa, miestnosť Snoozelen, či rôzne dielne sa nám veľmi páčili. Ponúkli nám produkty cukrárskej výroby, ktoré nám pripravili naši bývalí spolužiaci, dnes už žiaci SŠI. A je teda iba na nás, ako sa správne rozhodnúť.