• Spomienky sú to najcennejšie, čo máme - výroba fotoalbumov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Spomienky sú to najcennejšie, čo máme - výroba fotoalbumov.

            Spomienky sú jediným bohatstvom, ktoré nám nikto nemôže vziať. Každý si rád pripomenie výnimočné chvíle svojho života, ktoré prežil. Niekedy nám tieto spomienky pripomenú obľúbené miesta, piesne, vône, či fotografie. Uchovať si svoje spomienky sa v rámci krúžkovej činnosti rozhodli aj žiaci siedmeho ročníka. Urobili tak prostredníctvom výroby vlastných fotoalbumov. Zhotoveniu albumov predchádzal výber a tlač vhodných fotografií a obrázkov, aby boli žiaci s výsledným dizajnom spokojní. V albumoch nechýbali fotografie z rodinných osláv, výletov, súťaží a spoločných chvíľ s priateľmi. Žiaci nezabudli ani na svojich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami. Ku každej fotografii vytvorili originálny popis či krátku báseň, ktorá im bude dané okamihy pripomínať.

          • Vnímavá škola - október 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vnímavá škola - október 2022.

            V mesiaci október si žiaci pozreli film ,, Babička “ a „Priateľstvá padajúceho lístia“ Po týchto filmoch viedli triedne učiteľky so žiakmi storytelling. Starší aj mladší žiaci základnej a špeciálnej školy napísali ďakovné listy svojej starkej, starkému. Najmladší žiaci - prváci, vyjadrili svoju vďaku formou srdiečok a tvorivou prácou, taktiež mali možnosť aj starší žiaci, ktorí sa chceli prezentovať aj kreatívnou interpretáciou. Viedli sme rozhovory                    aj o chudobe a o postihnutých krajinách hladom.

          • Týždeň jablka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň jablka.

            Žiaci špeciálnych tried odchádzali na jesenné prázdniny s novými zážitkami. Týždeň od 24.10.2022 do 27. 10. 2022 žiaci strávili čas v škole netradičným vyučovaním, ktoré sa nieslo v duchu zdravia a darov prírody. Tento týždeň sme si pripomenuli význam ovocia a zdravej stravy prostredníctvom „Dňa jablka“. Učitelia si pre svojich žiakov pripravili zábavné aktivity. Vyrábali sa jablká z rôznych materiálov, starší žiaci si v školskej kuchynke pripravili jabĺčkové maškrty, mladší si zahrali hry a nezabudli ani na jablkové rátanie či čítanie. Bol to týždeň plný zábavy a vitamínov. Veríme, že okrem nových zážitkov si žiaci odniesli aj nové vedomosti a zručnosti.

          • Október – mesiac úcty k starším

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Október – mesiac úcty k starším.

            Mesiac október sa nám už tradične spája s úctou k starším. Je to práve jeseň, ktorá v nás evokuje myšlienky na jeseň života, ako zvykneme nazývať starobu. Naše pohľady sa obracajú na našich najbližších starkých – babku a dedka. V rámci výchovy k manželstvu a rodičovstvu sa tejto úctyhodnej téme venovali aj pedagógovia našej školy. Snažili sa žiakov motivovať k vnímaniu a prejavovaniu vďaky a lásky svojim starým rodičom, ktorí im nezištne a obetavo venujú svoj čas, pozornosť, opateru. Po besedách spoločne vyrábali pre babku a dedka darčeky. Starší žiaci napísali svojim starým rodičom ďakovný pozdrav, mladší žiaci vyrábali milé darčeky. Dúfame, že snaha učiteľov zanechá stopu v srdciach detí a nikdy nezabudnú prejavovať úctu šedinám.

          • Ochrana človeka a prírody

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ochrana človeka a prírody .

            Poznatky z výučby Ochrana človeka a prírody žiakov, organizovanie účelových cvičení v školách, vytvárajú priaznivé podmienky na ďalšie vzdelávanie žiakov a rozvoj zručnosti a návykov na ochranu života, zdravia, resp. budúcich záchranárskych aktivít. Hlavným poslaním výchovno-vzdelávacej práce učiteľa v oblasti výučby obsahu ochrana človeka a prírody je, aby si žiaci osvojili stanovené vedomosti, zdokonalili a upevnili zručnosti, návyky    a vlastnosti. Aj na našej škole sme za týmto účelom zrealizovali túto aktivitu na školskom dvore elokovaného pracoviska pre žiakov II. stupňa v dňoch 20.10.2022 - 21.10.2022 v jej teoretickej a praktickej časti.

          • ...................... a sen sa stal skutočnosťou !!!!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ...................... a sen sa stal skutočnosťou !!!!.

            Žiakov špeciálnych tried na elokovanom pracovisku čakalo na začiatku nového školského roka milé prekvapenie – novozriadená terapeuticko-relaxačná miestnosť. Táto multisenzorická miestnosť je vybavená najnovšími snoezelen pomôckami, ako sú interaktívny bublinkový valec, interaktívne optické vlákna, zrkadlá, koberec            s emotikonami, suchý bazén s loptičkami a ďalšie. Účelom zriadenia snoezelen miestnosti je poskytnúť žiakom so špeciálno výchovno-vzdelavácimi potrebami kvalitnejšie podmienky pre vzdelávanie formou relaxačných        a edukačno-terapeutických aktivít. Žiaci sa môžu uvoľniť v príjemnom prostredí, ľahšie vyjadriť a zvládnuť svoje emócie, stimulovať zmyslové vnímanie, rozvíjať komunikačné a sociálne schopnosti. Veríme, že našim žiakom sa snoezelen miestnosť páči a spolu s rodičmi ocenia inovatívny prístup vo vzdelávaní.

          • Certifikačná slávnosť v programe Zelená škola

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Certifikačná slávnosť v programe Zelená škola.

            11. októbra 2022 sa uskutočnila on-line certifikačná slávnosť programu Zelená škola. Medzi množstvom ocenených materských, základných a stredných škôl bola aj naša škola. Napriek problémom, ktoré sa vyskytli vplyvom pandemickej situácie na školách, sme tému „Zeleň a ochrana prírody“ doviedli do úspešného konca. Po certifikačnej slávnosti sme otvorili balíček, ktorý nám zaslal tím Zelenej školy a s hrdosťou z neho vyberali certifikát a vlajku Zelenej školy.

          • 25.09.- Svetový deň nepočujúcich

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 25.09.- Svetový deň nepočujúcich.

            Aj naši prváci si uvedomujú svoju odlišnosť a vzájomne sa rešpektujú. Zahrali si rôzne hry na zbližovanie            a spoznávanie. Taktiež si vyskúšali, aké je to byť nepočujúcimi. Starší žiaci pracovali s príbehom nepočujúceho Viktora z online živej knižnice. Vyskúšali si, aké je to žiť v úplnom tichu. Skúšali si základné symboly posunkovej komunikácie a taktiež abecedu pre nepočujúcich. Zároveň sa robili aktivity, aby sa mohli bližšie vcítiť do svojho nepočujúceho spolužiaka.