• Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          • Základná škola Podsadek 140 v Starej Ľubovni oznamuje, že v dňoch

            12.04.2023 - 14.04.2023 v čase od 13:00 do 17:00 hod.

            sa uskutoční zápis žiakov do 1. ročníka na školský rok 2023/2024

            prezenčne v priestoroch školy

            Zápis sa týka detí narodených od 01.09.2016 do 31.08.2017 a detí, ktoré mali odklad školskej dochádzky.

            Školský obvod: Podsadek, ul. Továrenská

            Zapísať sa môžu aj deti, ktoré nepatria do obvodu školy.

             

            K zápisu je potrebné priniesť:

            • rodný list dieťaťa
            • občiansky preukaz zákonného zástupcu

             

          • Krajská recitačná súťaž „ RÓMOVIA RECITUJÚ“

          • Dňa 16.02.2023 sa naše žiačky zúčastnili na VII. ročníku krajskej  recitačnej súťaže „Rómovia recitujú“, ktorá sa konala v budove štátnej vedeckej knižnice v Prešove. Napriek tomu, že účasť recitujúcich  tohto roku  bola naozaj veľká, zo siedmich našich žiačok boli ocenené tri  žiačky. V prednese poézie sa umiestnila na prvom mieste Zdenka Čurejová ( 8. ročník) a na treťom mieste Paulína Čurejová (7. ročník). V prednese prózy sa na prvom mieste umiestnila žiačka Anna Čurejová z 8. ročníka. Našim žiačkam úprimne blahoželáme a postupujúcim žiačkam Zdenke Čurejovej a Anne Čurejovej držíme palce v Celoslovenskej súťaži, ktorá sa uskutočni  v Košiciach.

          • Deň sv. Valentína – Deň zaľúbených

          • Deň zaľúbených už tradične oslávili aj žiaci špeciálnych tried. Samozrejme, že nesmela chýbať valentínska pošta. Ku Dňu sv. Valentína patria žiakmi obľúbené zaľúbené pozdravy a odkazy, ktoré si sami vyrobili pre svojich spolužiakov. Ale nielen pre nich. Viacerí prekvapili milými odkazmi aj svojich rodičov a učiteľov, čím im urobili veľkú radosť.  Okrem svojej tvorivosti a zručnosti preukázali žiaci špeciálnych tried, že ich srdiečka sú otvorené tak pre prijímanie, ako i rozdávanie lásky.

          • Volejbalový kemp v Srbsku

          • Vďaka sile športu ľudia s mentálnym postihnutím objavujú nové silné stránky a schopnosti, zručnosti a úspech. Športovci nachádzajú radosť, sebavedomie a naplnenie na ihrisku aj v živote. Inšpirujú aj ľudí vo svojich komunitách a inde, aby otvorili svoje srdcia. V mesiaci február a to konkrétne od 19. do 22. februára 2023 sa náš žiak a učiteľ zo ZŠ Podsadek zúčastnili volejbalového kempu v Srbsku v meste Zrenjanin. Kemp bol zameraný na tvorbu metodických základov, nových pravidiel, tréningových jednotiek a cvičení unifikovaného mix volejbalu. Na tento kemp cestovali lietadlom z Rakúska z letiska vo Schwechate. Celý kemp bol pod taktovkou špeciálnych olympiád, ktorých súčasťou sú aj naši žiaci a učitelia. Špeciálne olympiády Slovensko je organizácia, ktorá poskytuje celoročný cyklus tréningov a domácich či medzinárodných súťaží v rôznych druhoch olympijských i neolympijských športov pre deti aj dospelých s intelektuálnym znevýhodnením. Na kempe sa zúčastnili okrem Slovenska aj hráči a tréneri z iných krajín a to z Talianska, Srbska, Rakúska, Poľska a Holandska. Spoločne trénovali každý deň dvojfázovo v miestnej športovej hale. Taktiež bol súčasťou tohto kempu aj olympijský víťaz vo volejbale zo Sydney 2000 Vladimír Grbič, ktorý svojimi bohatými skúsenosťami a vedomosťami výraznou mierou ovplyvnil tento kemp. Odniesli sme si z kempu veľa pekných zážitkov, spoznali krajinu, nových ľudí a získali nových priateľov, no hlavne prispeli k rozvoju unifikovaného mix volejbalu vo svete.

          • Karneval

          • Február je tradične mesiacom karnevalov a zábav. Fašiangy, symbol veselosti, zábavy a hodovania, sú v redukovanej podobe takmer vo všetkých regiónoch Slovenska i dnes. Každoročne patrí karnevalu jeden z fašiangových dní aj v našej škole na elokovanom pracovisku ZŠ Podsadek. Deti sa naň veľmi tešia celé týždne a úporne rozmýšľajú, akú masku si tento rok zvolia. No a tento rok bol tým šťastným dňom 17. február. Krásna výzdoba už od niekoľko dní avízovala, že tohtoročný karneval bude v plnej paráde. A veru aj bol. Naši žiaci  od prváčikov až po štvrtákov sa nevedeli dočkať. Karnevalovým maskám nechýbala kreativita ani originalita, pestrosť farieb a využitie rôznych materiálov pri ich zhotovovaní. Zábavné súťaže striedali tanečné kolá, "masky" tancovali, predvádzali sa a spievali. Taktiež sa nezabudlo ani na našich najstarších žiakov, ktorí si užili tento deň diskotékou.

          • Zimné šantenie na snehu

          • V mesiaci január sme na elokovanom pracovisku ZŠ Podsadek využili nádielku snehu a vybehli na školský dvor. Žiaci spolu s učiteľmi vytvorili snežného tvora a taktiež aj symbol zimy snehuliaka. Pri ich stavaní zažili kopec srandy, ale taktiež sa učili spolupráci a pomoci. K zime jednoznačne patrí aj guľovačka, ktorú si žiaci poriadne užili. Nechýbalo ani otužovanie v zimnom počasí, ktoré kladne pôsobí na zdravie detí.