• Moja kniha o lese

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Moja kniha o lese.

            V mesiaci apríl žiaci 5. ročníka sústredili svoju pozornosť na tému lesy. V priebehu mesiaca sa dozvedajú informácie o živote v lese, o rastlinách a živočíchov v ňom žijúcich. Z každého stretnutia si pripravujú jednu stránku, ktorú potom postupne vkladajú do svojej knihy s názvom Moja kniha o lese.

          • Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

            Nezáleží na tom, kde žijeme alebo z akého prostredia pochádzame, faktom však ostáva, že každý z nás vo väčšej alebo menšej miere zanecháva na životnom prostredí ekostopy, ktoré negatívne ovplyvňujú našu planétu. Dňa 22. apríla 2022 sme preto na našej škole oslávili Deň Zeme. Učitelia najprv v triedach so svojimi žiakmi realizovali zaujímavé ekoaktivity. Následne sa žiaci celej školy zapojili do environmentálnych aktivít na školstvom dvore, kde si na jednotlivých stanovištiach prakticky overili svoje vedomosti týkajúce sa správneho separovania, či poznávania a ochrany našich najvýznamnejších rastlín a živočíchov. Najmenší žiaci si svoje sily zmerali pri skákaní vo vreciach na triedenie odpadu. Žiaci tiež v týchto dňoch upratali a vyčistili školský areál a okolie našej školy. Pre zvýšenie povedomia o ochrane životného prostredia rozdali v Podsadku členovia kolégia Zelenej školy informačné letáčiky ku Dňu Zeme. Všetkým ďakujeme za účasť a veríme, že to bol príjemne a užitočne strávený deň.

          • Medzinárodný deň florbalu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň florbalu.

            Florbal získava čoraz viac na popularite aj na našej škole. Je to šport, ktorý bol zaradený do úzkej skupiny hlavných športov na školách. Pri príležitosti Medzinárodného dňa florbalu sme zorganizovali 12. 4. 2022 turnaj zmiešaných družstiev. Žiaci špeciálnych tried ZŠ Podsadek si s nadšením zahrali florbal počas tohto dňa na elokovanom pracovisku v Starej Ľubovni. Žiaci si zmerali svoje sily súťažnou formou vo vzájomných zápasoch zmiešaných družstiev. Nechýbalo nasadenie, odhodlanie zvíťaziť, ale predovšetkým sa to nieslo v duchu fair play.

          • Škodlivosť fajčenia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škodlivosť fajčenia.

            Dňa 11.04.2022 sa na našej škole konala beseda na tému – Škodlivosť fajčenia. Besedy sa zúčastnili žiaci 8. a 9. ročníka. Celú túto problematiku žiakom objasnila pracovníčka RÚVZ v Starej Ľubovni. Veríme, že si žiaci z tejto besedy odniesli veľa poznatkov, ktoré budú prospešné pre ich zdravý život.

          • Prirodzene plánované rodičovstvo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prirodzene plánované rodičovstvo.

            V rámci výchovy k manželstvu a rodičovstvu absolvovali žiačky 8. a 9. ročníkov špeciálnych tried prednášku zameranú na prirodzene plánované rodičovstvo. Žiačky boli oboznámené s Billingsovou ovulačnou metódou ako prostriedkom zodpovedného plánovaného rodičovstva.

          • Jarné upratovanie v škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarné upratovanie v škole.

            Do jarného upratovania sa zapojili všetci žiaci našej školy. Vyhrabali suché lístie, pozbierali napadané konáre, pozametali chodníky a pozbierali odpadky nielen v areáli školy ale aj za jej bránami. Pripravili sme si záhony na vysievanie zeleniny a sadenie kvetín. Pri práci nám pomohli aj pani upratovačky a pán školník.

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočné tvorivé dielne.

            Tohtoročné veľkonočné tvorivé dielne sa na našej škole niesli v tvorivej a zábavnej atmosfére. So žiakmi sme pri tvorbe veľkonočných dekorácií používali najmä odpadové a prírodné materiály v podobe machu, bahniatok, prútia, odrezkov z dreva, šišiek a vajíčkových škrupín. Hotovými výrobkami sme si vyzdobili priestory našich tried a školy.

          • Medzinárodný deň Rómov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň Rómov.

            Pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov sa v piatok popoludní konalo hudobno-divadelné predstavenie, v ktorom nechýbalo divadlo, spev, tanec, umelecký prednes, cimbalová hudba Liptákovci, saxofonista Peter Hangurbadžo a spevácko-tanečná skupina zo Súkromnej spojenej školy, Biela voda z Kežmarku. Hostia mali možnosť ochutnať typické rómske jedlá, ako marikľa či gója.

          • Náš rómsky jazyk

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Náš rómsky jazyk.

            Deň pred medzinárodným dňom Rómov 7.4. 2022 sa žiačky z druhého stupňa Zdenka Čurejová, Paulina Čurejová, Svetlana Čurejová, Zdenka Mirgová, Adelka Porčogošová zúčastnili celoslovenskej recitačnej súťaže Amari čhib romani / Náš rómsky jazyk. Táto súťaž bola usporiadaná a venovaná práve pri príležitosti tohto sviatku Rómov. Žiačky mali krásny umelecký zážitok z celého podujatia, a zároveň skvelý pocit, že mohli reprezentovať svoju školu a svoju kultúru - svoj jazyk.

          • Rómovia recitujú

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rómovia recitujú.

            V mesiaci marec sa žiačky druhého stupňa Svetlana Čurejová, Paulina Čurejová a Adela Porčogošová zapojili do online celoslovenskej recitačnej súťaže Rómovia recitujú. 11.4. prebehlo online vyhodnotenie tejto súťaže. Tretie miesto získala Adelka Porčogošová z 9. ročníka. Všetkým trom súťažiacim gratulujeme a ďakujeme za reprezentovanie našej školy.

          • Zeleň v našich triedach

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zeleň v našich triedach.

            Aj na našej škole už žiaci vedia, že interiérové rastliny dokážu filtrovať vzduch a výrazne tým zvýšiť jeho kvalitu. Vedia tiež, že rastliny pomáhajú oživiť a spríjemniť každý priestor. Aj z týchto dôvodov sme na našej škole vytvorili v triedach a na chodbách zelené kútiky, v ktorých sa staráme o rôzne rastliny, polievame ich, presádzame, rozmnožujeme. V našich triedach nájdete okrem interiérových rastlín aj bylinky, z ktorých si pripravujeme čaj a zeleninové sadenice, ktoré onedlho poputujú do školskej záhrady.

          • Ekohliadka na našej škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ekohliadka na našej škole.

            „Zbieraj zelené body, a staň sa EKO-triedou školy.“ Práve toto heslo predstavuje slogan ekohliadky, ktorá na našej škole funguje. Úlohou trojčlennej ekohliadky je každý týždeň kontrolovať jednotlivé triedy a udeľovať zelené body za: - poriadok okolo koša, lavíc a v laviciach - upravené nástenky - starostlivosť o triednu zeleň - čistotu tabule - správne separovanie odpadu. Musíme skonštatovať, že žiaci sú v plnení jednotlivých bodov dôslední a tešia sa, ktorej triede bude na konci školského roka udelený titul EKO-trieda školy.

          • Zdravý životný štýl

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zdravý životný štýl.

            Od roku 1950 je 7. apríl vyhlásený za Svetový deň zdravia. V tento deň sme so žiakmi realizovali besedu, na ktorej sa žiaci dozvedeli, že zdravý životný štýl nie je založený len na vyváženej strave, ale aj na pravidelnom pohybe, kvalitnom spánku, či budovaní zdravých medziľudských vzťahov. Žiaci tiež spoločne vytvárali plagát so zdravými a nezdravými potravinami. Nechýbala tvorba a následná ochutnávka zeleninového kvetu, ktorý žiakom veľmi chutil.

          • „ MAREC “ – mesiac knihy…

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album „ MAREC “ – mesiac knihy….

            Už roky mesiac marec spájame nielen s príchodom jari, ale aj s neutíchajúcim zdrojom vedomostí a informácií, s knihami. Pri tejto príležitosti sa aj na našej škole uskutočnilo množstvo aktivít a projektov. Ich cieľom bolo vzbudiť u žiakov záujem o detskú literatúru a motivovať ich k čítaniu. A tak v rámci Marca – mesiaca knihy sa uskutočnil na našej škole Čitateľský maratón na hodinách slovenského jazyka a literatúry. V triedach žiaci súperili kto najviac slov prečíta za jednu minútu, vybrali si z množstva kníh tú svoju obľúbenú a nahlas svojim spolužiakom čítali rôzne úryvky. Spoločne si vyrobili záložky do svojej obľúbenej knihy a vytvorili čitateľské denníky. Hodiny literatúry sa konali netradične v čitateľskom kútiku. Piataci prekvapili triednym projektom „Piatacká čítačka“, kde celý mesiac bežali veľmi zaujímavé aktivity. Všetkými aktivitami sme chceli podporiť čítanie kníh, ktoré nám pomáha rozširovať si slovnú zásobu a rozvíjať komunikačné schopnosti človeka.