• Napíš, komu si dnes rozžiaril deň

          • ,,Sieťujeme, prepájame, rešpektujeme, ale najmä vytvárame bezpečné prostredie pre všetkých.“

            ,,Veľa sa rozprávame, a je úplne jedno v ktorej triede práve sme!“

             

            Niekedy, najlepší spôsob, ako si môžete pomôcť ostať pozitívnymi v priebehu celého dňa, je pomáhať ostatným byť tiež pozitívnymi.

            Keď sú druhí na dne, je to moment, kedy potrebujú pozitivitu čo najviac. Namiesto toho, aby ste sa vyhýbali ich negatívnej energii v strachu, že by mohla preskočiť na vás, ostaňte pozitívni a pomôžte im rozžiariť ich deň.

            Situáciu opustíte s vedomím, že ste spôsobili dominový efekt a znásobili pozitívnu energiu v prostredí a táto energia sa vám vráti desaťnásobne.

             

            https://dusevnezdravie.sk/project/koalicia-skol-za-dusevne-zdravie/

            Autor: Mgr. Terézia Balužinská, šk. špec. pedagóg

          • Prednáška - Prevencia nádorových ochorení

          • V rámci prevencie drogových závislostí sa 20.02.2024 žiačky 8. a 9. ročníka ZŠ a 22.02.2024 žiačky 7. – 9. ročníka ŠT zúčastnili prednášky spojenej s besedou na tému Prevencia nádorových ochorení – rakovina prsníka. Toto ochorenie má v poslednom období stúpajúcu tendenciu a netýka sa len strednej generácie žien, ale s prevenciou treba začať už v mladom veku. Pracovníčka z RÚVZ zo Starej Ľubovne  dievčatám vysvetlila varovné signály, ktorým by sme mali venovať pozornosť, lebo len včasné zachytenie prvopočiatkov rakoviny dáva šancu na úplné vyliečenie. S využitím modelu prsníka  pre lepšie pochopenie ochorenia vysvetlila rozdiel medzi zhubným a nezhubným nádorom čo sa týka jeho štruktúry pri nahmataní „hrčky“  v prsníku. Pozornosť sme venovali  aj dôležitosti preventívnych prehliadok a vyšetrení, ktoré sú ich súčasťou.

            Autor: Mgr. Zuzana Dubjelová, Mgr. Milota Pitoňáková                                                   

        • Zápis do 1.ročníka
          • Zápis do 1.ročníka

          • Vážení rodičia, milí budúci prváčikovia!

            Základná škola Podsadek Vás pozýva na slávnostný zápis do 1.ročníka pre školský rok 2024/2025, ktorý sa uskutoční v dňoch

            3. apríla – 5 .apríla 2024 v čase od 13.00 do 17.00hod.

            v budove základnej školy.

            Všetky dôležité informácie nájdete na stránke školy  https://zspodsadek.edupage.org/

            alebo Vám budú poskytnuté osobne.

            Tešíme sa na Vás!

          • Deň sv. Valentína

          • 14. február je deň, kedy sa oslavuje Valentín. Tento deň je sviatkom všetkých zamilovaných, kedy ľudia viac premýšľajú aj nad tým, po kom v skutočnosti túžia. Predstavujú si vyvoleného, či vyvolenú svojho srdca. Aj o tejto problematike, ale aj o prevencií zneužívania a domáceho násilia sa rozprávali žiaci druhého stupňa.

            O sv. Valentínovi sa rozprávali aj žiaci na prvom stupni. Vytvorili si za pomoci svojich učiteliek krásne Valentínky.

            Autor: Mgr. Jana Repková

          • Karneval 2024

          • Dňa 09. 02. 2024 sa v našej škole konal dlhoočakávaný karneval. Žiaci 1. ročníkov sa celý týždeň veľmi tešili, kedy príde tento deň. Na hodinách výtvarnej výchovy si vopred vyrábali svoje vlastné masky. Niektorým deťom kúpili masky do školy rodičia. Deti sa na tento deň patrične vyobliekali, nasadili si masky a spoločne sa s ostatnými žiakmi zabávali na veselých karnevalových pesničkách. Okrem zábavy na deti čakalo v tento deň aj malé občerstvenie a rôzne súťaže – v tanci, v prenesení balónu bez použitia rúk a rôzne ďalšie. Všetky deti z jednotlivých tried boli ocenené diplomom za krásnu karnevalovú masku a drobnou sladkosťou. Na záver karnevalu sme sa spojili všetky triedy a urobili si veľkú diskotéku s konfetami. Všetci si tento deň veľmi užívali a tešili sa zo spoločne stráveného fašiangového sviatku.

            A nielen prváci si užili karnevalovú atmosféru. Karneval v ďalších triedach na prvom stupni sa tradične konal pred obdobím pôstu. Žiaci si pred karnevalom pripravili škrabošky, ktoré boli veľmi zaujímavé. Skvelá hudba roztancovala psíka, leva, princeznú aj vílu.  Atmosféra bola skvelá, nechýbalo ani chutné občerstvenie. Všetci sa už tešíme, že si to opäť o rok zopakujeme.

            Autor: Mgr. Monika Krajger, Mgr. Zuzana Dubjelová, Mgr. Anna Halžáková, Mgr. Lucia Zamišková,  Mgr. Mária Kičurová

          • Fašiangová diskotéka

          • V rámci spevácko- tanečného krúžku sme sa my - šiestaci spolu s našou triednou pani učiteľkou pustili do príprav fašiangovej diskotéky. Do prípravy sme sa zapojili všetci spoločne a nemohli sme sa dočkať, kedy to už príde. Dňa 07.02.2024 sme sa konečne dočkali a párty sa začala v plnom prúde. Trieda bola plná balónov. Zaspievali sme si  veselé piesne na rozprúdenie nálady. Potom bolo veselo, šantili sme a tancovali. Tance boli prestriedané súťažami, pri ktorých nechýbal smiech, zábava, tanec a dobrá nálada. Občerstviť sme sa mohli sladkým, slaným, rôznymi nápojmi a nechýbala ani pizza.

            Autor: Žiaci 6. ročníka a triedna učiteľka Mgr. Jarmila Lešková