• Medzinárodný deň lesov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň lesov.

            Počas Medzinárodného dňa lesov sme si so žiakmi prostredníctvom zážitkového vyučovania pripomenuli ich nenahraditeľnú hodnotu, ekologický a hospodársky význam. Medzi aktivitami tohto dňa nechýbalo počítanie s lesnými zvieratami, tvorba masiek najvýznamnejších lesných zvieracích obyvateľov, spoznávanie významných lesných rastlín, či sledovanie a rozhovory o lesných zvieratách v ich prirodzenom prostredí prostredníctvom portálu www.lesnapedagogika.sk.

          • Tvorba letnej okrasnej záhrady – sadenie letničiek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorba letnej okrasnej záhrady – sadenie letničiek.

            Žiaci 5. ročníka sa oboznámili o rôznych spôsoboch pestovania okrasných rastlín, povedali sme si, čo všetko rastlina potrebuje, aby mohla vyrásť na silnú a zdravú a taktiež sme si uviedli, ako môže hnojenie a pesticídy ublížiť životnému prostrediu, v ktorom rastlina žije - a nielen životnému prostrediu. Žiaci si veľmi húževnato pripravili svoje črepníky, do ktorých si vysadili okrasné letničky a o ktoré sa musia starať až po ich výsadbu. Vytvorili si tak na okne letnú okrasnú záhradku.

          • Vesmír očami detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír očami detí.

            Vyhlásenie XXXVII. ročníka celoslovenskej výtvarnej súťaže “VESMÍR OČAMI DETÍ” 2022. Aj naša základná  škola sa zapojila do tejto súťaže. Súťaž môže vyhrať jednotlivec za svoju základnú školu. Do celoslovenského kola vyberie okresná porota 5 prác, ktoré sa doručia do Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove. Víťazné práce sa budú dať pozerať aj virtuálne a to na stránke https://vod.suh.sk. Sme radi, že sme sa mohli zapojiť a zúčastniť sa.

          • Deň vody na našej škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody na našej škole.

            Pri príležitosti „Svetového dňa vody“ sme našim žiakom pripomenuli mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie života na zemi. Spoločnou témou na vyučovaní v tento deň bola VODA. Na jednotlivých hodinách sme sa so žiakmi rozprávali o vode, jej význame pre ľudí, rastliny a živočíchy, spievali aj maľovali k danej téme, rozprávali sa o kolobehu vody, znečisťovaní, šetrení a robili rôzne ďalšie aktivity zamerané na vodu.

          • Marec - mesiac knihy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec - mesiac knihy

            V rámci aktivity - “jedna rozprávka v mesiaci - strom rozprávok" sa žiaci špeciálnych tried premenili na rozprávkové bytosti. Múdra babička z Červenej čiapočky, rozprávkové bytosti preskúšala, či poznajú, z akej rozprávky prišli, a čo sa v ich rozprávke udialo. Súčasťou rozprávkovej hodiny, v ktorej ožili rozprávkoví hrdinovia ako vlk, červená čiapočka, babička, Maugli, slniečko na motúze, žabky kamarátky starého vodníka boli aj pani učiteľky.

          • Zápis do 1. ročníka

          •  

            Milí rodičia a budúci prváci!

             

            Základná škola Podsadek  pozýva budúcich prváčikov a ich rodičov na  Z Á P I S  do 1. ročníka, ktorý sa uskutoční prezenčne od 06.04.2022 do 08.04.2022 v čase od 13.00 hod. do 17.00 hod. v budove ZŠ Podsadek.  

            K zápisu je potrebné priniesť:

            • rodný list dieťaťa
            • občiansky preukaz zákonného zástupcu

            Podmienky vstupu – zápis do 1. ročníka 2022/2023

             

          • Deň otvorených dverí na SŠI v Starej Ľubovni

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň otvorených dverí na SŠI v Starej Ľubovni.

            Dňa 02.03.2022 sa žiaci deviateho ročníka špeciálnej triedy zúčastnili Dňa otvorených dverí. Školou nás prevádzal majster pre odborný výcvik. Žiaci si mali možnosť prezrieť učebne a dielne konkrétnych odborov. Niektorí z chlapcov si mohli vyskúšať murárske práce na odbornom výcviku. Dievčatám sa páčila krajčírska dielňa a kuchynka.

          • Reklamácia nie je reklama

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Reklamácia nie je reklama.

            Omyly vo sfére financií, často krát bežná realita. To, čo sa môže javiť ako zábava, nemusí tak byť. Keď sa na chybách popálime, býva to už neskoro. Načo by si mali žiaci dať pozor, keď nakupujú, objednávajú, ale aj platia kartou v obchode alebo na internete? Toto všetko sa dozvedeli naši žiaci z 3. časti miniseriálu finančná gramotnosť.

          • Fašiangový karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Fašiangový karneval.

            Fašiangy sú súčasťou slovenskej tradície. Fašiangové obdobie začína od Troch kráľov a trvá až do Popolcovej stredy. Je to čas, keď sa všetci zabávajú, veselia a hodujú. Po ňom nasleduje štyridsaťdňový pôst, ktorý trvá až do Veľkej noci. Mesiac február sa v škole niesol v znamení fašiangových zvykov a tradícií. Ukončením tohto obdobia bol veselý karneval, na ktorom šantili šašovia, mačičky, zajačiky, motýle, ..... Žiaci mali veľkú radosť z pekných masiek - škrabošiek, ktoré si zhotovili pod vedením svojich učiteliek. Taktiež ich čakalo občerstvenie.