• Športový deň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športový deň.

            V stredu 18.05.2022 na našej škole strávili žiaci netradičné dopoludnie plné zábavy a športu. V jednotlivých disciplínach súťažiacich čakali zaujímavé aktivity a výzvy. Súťažilo sa na ôsmich stanovištiach ako preťahovanie lanom, hod na terč, silák , fúrik, skákanie vo vreci. Počas tohto Športového dňa si žiaci mohli zašportovať a zmerať medzi sebou sily. Každá trieda si v závere vyhodnotila svojho najvšestrannejšieho žiaka. Celé dopoludnie sa nieslo v duchu dobrej nálady, príjemných rozhovorov a spoločných stretnutí. Deťom sa to veľmi páčilo , čo bolo vidieť na ich usmiatych a spokojných tvárach. Odnášali si nielen dobrú náladu a zážitky, ale aj sladkú odmenu.

          • CVČ - Workshop

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album CVČ - Workshop.

            Dňa 6. apríla 2022 sa naši žiaci piateho a siedmeho ročníka zúčastnili vedomostného workshopu v Centre voľného času Stará Ľubovňa. Pracovníci si pre nich pripravili vedomostnú súťaž Milujem Slovensko, ktorá im priniesla nielen veľa vedomostí, ale aj mnoho zábavy.

          • Deň matiek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek.

            Druhá májová nedeľa – Deň matiek. Čas, kedy si viac uvedomujeme skutočnosť, že „mamka“ nie je samozrejmosť, ale naopak, „mamka“ je vzácny dar. Aj naši žiaci chceli prejaviť lásku a vďačnosť svojim mamkám, a tak v piatok odchádzali zo školy s peknými darčekmi, ktoré si vyrobili na hodinách pracovného vyučovania či výtvarnej výchovy. Veríme, že obdarované mamičky sa potešili a darčeky im zahriali srdiečka.

          • Dúha

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dúha.

            Dňa 6.5.2022 sa konal 26.ročník slávnostného vyhodnotenia celoslovenskej literárno - výtvarnej súťaže Dúha. Čestné uznanie získala žiačka Adela Porčogošová z 9. ročníka a cenu poroty získala Svetlana Čurejová zo 6. ročníka.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

            Hviezdoslavov Kubín sa stal oslavou krásy slovenského jazyka a uctením si kultúrnych tradícii, ktoré majú v živote každého národa svoje nezastupiteľné miesto. Aj na našej škole sa stretli priatelia krásneho slova a milovníci slovenčiny na podujatí, ktoré sa už tradične koná každý rok a spája sa s menom nášho najväčšieho slovenského básnika Pavla Országha Hviezdoslava. Podujatie splnilo krásne očakávania. Spoločne sme si ho spríjemnili pekným slovom a pripomenuli si nášho velikána slovenskej literatúry a náš krásny materinský jazyk. Žiaci si odniesli nezabudnuteľný zážitok, diplomy a krásne ceny.

          • Deň Slnka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Slnka.

            Žiaci boli oboznámení o Slnku a jeho využití a význame vo svete. Rozprávali sme si aj rôzne príbehy o slnku, básničky a riekanky. Nakoniec sme si nakreslili slnko ako ho vnímame očami fantázie a tieto práce sme si spoločne ohodnotili. Žiaci boli kreatívni a veľmi sa tešili.

          • APRÍL mesiac lesov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album APRÍL mesiac lesov.

            Pri príležitosti mesiaca lesov sme na našej škole privítali pána lesníka Ing. Mikuláša Rabatina, ktorý si pre našich žiakov pripravil zaujímavé informácie o lese a ich obyvateľoch. Pripomenul nám, prečo sú lesy pre nás také vzácne, ako sa o nich máme starať a chrániť ich. Žiaci mali možnosť počas besedy vidieť a držať v rukách aj takú trofej, ako sú parohy jeleňa.

          • Beseda o liečivých bylinkách

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda o liečivých bylinkách .

            V rámci programu Zelená škola sme si pozvali na prednášku pracovníčku spoločnosti Agrokarpaty Plavnica. Hlavnou činnosťou tejto spoločnosti je pestovanie liečivých rastlín v oblasti Pienin a Magury pod Vysokými Tatrami. V súčasnosti sú najväčším pestovateľom liečivých rastlín na Slovensku a patria medzi najväčších pestovateľov liečivých rastlín v Európe. Okrem pestovania liečivých rastlín sa venujú aj výrobnému procesu. Pani Pristáčová nám priblížila celý procese pestovania a výroby čajov. Žiaci sa dozvedeli, že vypestované liečivé rastliny idú najskôr do sušiarne. Po vysušení putujú do rezárne a miešiarne, kde vznikajú čajové zmesi. Poslednou zastávkou sú baliarne, v ktorých vzniká chutný a zdravý čajík v takej podobe, ako si ho kupujeme v obchode.

          • Exkurzia - Ekos

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia - Ekos.

            Dňa 06.04.2022 sa konala exkurzia žiakov 6. a 8. ročníka ZŠ Podsadek vo firme EKOS. Žiaci mohli vidieť ako sa pracuje s odpadom, ktorý vyprodukuje každá domácnosť. Žiaci mohli vidieť aj následné stanovištia, ktoré boli rozdelené podľa typu triedeného odpadu. Exkurzia bola veľmi zaujímavá a náučná.