• Medzinárodný deň lesov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň lesov.

            Počas Medzinárodného dňa lesov sme si so žiakmi prostredníctvom zážitkového vyučovania pripomenuli ich nenahraditeľnú hodnotu, ekologický a hospodársky význam. Medzi aktivitami tohto dňa nechýbalo počítanie s lesnými zvieratami, tvorba masiek najvýznamnejších lesných zvieracích obyvateľov, spoznávanie významných lesných rastlín, či sledovanie a rozhovory o lesných zvieratách v ich prirodzenom prostredí prostredníctvom portálu www.lesnapedagogika.sk.

          • Tvorba letnej okrasnej záhrady – sadenie letničiek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorba letnej okrasnej záhrady – sadenie letničiek.

            Žiaci 5. ročníka sa oboznámili o rôznych spôsoboch pestovania okrasných rastlín, povedali sme si, čo všetko rastlina potrebuje, aby mohla vyrásť na silnú a zdravú a taktiež sme si uviedli, ako môže hnojenie a pesticídy ublížiť životnému prostrediu, v ktorom rastlina žije - a nielen životnému prostrediu. Žiaci si veľmi húževnato pripravili svoje črepníky, do ktorých si vysadili okrasné letničky a o ktoré sa musia starať až po ich výsadbu. Vytvorili si tak na okne letnú okrasnú záhradku.

          • Vesmír očami detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír očami detí.

            Vyhlásenie XXXVII. ročníka celoslovenskej výtvarnej súťaže “VESMÍR OČAMI DETÍ” 2022. Aj naša základná  škola sa zapojila do tejto súťaže. Súťaž môže vyhrať jednotlivec za svoju základnú školu. Do celoslovenského kola vyberie okresná porota 5 prác, ktoré sa doručia do Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove. Víťazné práce sa budú dať pozerať aj virtuálne a to na stránke https://vod.suh.sk. Sme radi, že sme sa mohli zapojiť a zúčastniť sa.

          • Deň vody na našej škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody na našej škole.

            Pri príležitosti „Svetového dňa vody“ sme našim žiakom pripomenuli mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie života na zemi. Spoločnou témou na vyučovaní v tento deň bola VODA. Na jednotlivých hodinách sme sa so žiakmi rozprávali o vode, jej význame pre ľudí, rastliny a živočíchy, spievali aj maľovali k danej téme, rozprávali sa o kolobehu vody, znečisťovaní, šetrení a robili rôzne ďalšie aktivity zamerané na vodu.

          • Marec - mesiac knihy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec - mesiac knihy

            V rámci aktivity - “jedna rozprávka v mesiaci - strom rozprávok" sa žiaci špeciálnych tried premenili na rozprávkové bytosti. Múdra babička z Červenej čiapočky, rozprávkové bytosti preskúšala, či poznajú, z akej rozprávky prišli, a čo sa v ich rozprávke udialo. Súčasťou rozprávkovej hodiny, v ktorej ožili rozprávkoví hrdinovia ako vlk, červená čiapočka, babička, Maugli, slniečko na motúze, žabky kamarátky starého vodníka boli aj pani učiteľky.

          • Zápis do 1. ročníka

          •  

            Milí rodičia a budúci prváci!

             

            Základná škola Podsadek  pozýva budúcich prváčikov a ich rodičov na  Z Á P I S  do 1. ročníka, ktorý sa uskutoční prezenčne od 06.04.2022 do 08.04.2022 v čase od 13.00 hod. do 17.00 hod. v budove ZŠ Podsadek.  

            K zápisu je potrebné priniesť:

            • rodný list dieťaťa
            • občiansky preukaz zákonného zástupcu

            Podmienky vstupu – zápis do 1. ročníka 2022/2023

             

          • Deň otvorených dverí na SŠI v Starej Ľubovni

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň otvorených dverí na SŠI v Starej Ľubovni.

            Dňa 02.03.2022 sa žiaci deviateho ročníka špeciálnej triedy zúčastnili Dňa otvorených dverí. Školou nás prevádzal majster pre odborný výcvik. Žiaci si mali možnosť prezrieť učebne a dielne konkrétnych odborov. Niektorí z chlapcov si mohli vyskúšať murárske práce na odbornom výcviku. Dievčatám sa páčila krajčírska dielňa a kuchynka.

          • Reklamácia nie je reklama

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Reklamácia nie je reklama.

            Omyly vo sfére financií, často krát bežná realita. To, čo sa môže javiť ako zábava, nemusí tak byť. Keď sa na chybách popálime, býva to už neskoro. Načo by si mali žiaci dať pozor, keď nakupujú, objednávajú, ale aj platia kartou v obchode alebo na internete? Toto všetko sa dozvedeli naši žiaci z 3. časti miniseriálu finančná gramotnosť.

          • Fašiangový karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Fašiangový karneval.

            Fašiangy sú súčasťou slovenskej tradície. Fašiangové obdobie začína od Troch kráľov a trvá až do Popolcovej stredy. Je to čas, keď sa všetci zabávajú, veselia a hodujú. Po ňom nasleduje štyridsaťdňový pôst, ktorý trvá až do Veľkej noci. Mesiac február sa v škole niesol v znamení fašiangových zvykov a tradícií. Ukončením tohto obdobia bol veselý karneval, na ktorom šantili šašovia, mačičky, zajačiky, motýle, ..... Žiaci mali veľkú radosť z pekných masiek - škrabošiek, ktoré si zhotovili pod vedením svojich učiteliek. Taktiež ich čakalo občerstvenie.

          • Valentín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentín.

            Sviatok sv. Valentína má síce pôvod v ďalekej Amerike, ale aj u nás jeho popularita v posledných rokoch stále rastie! Ponúka totiž skvelú príležitosť, ako osláviť vzájomnú lásku so svojimi najbližšími a užiť si spoločný deň, ktorý zostane v pamäti už navždy. Žiaci si tento sviatok pripomenuli výrobou valentínskych pozdravov. Valentínky si navzájom posielali valentínskou poštou.

          • Vtáčiky v zime

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vtáčiky v zime.

            Príchod chladných dní sa pre mnohých z nás spája s prikrmovaním vtáctva. Aj naši žiaci sa v zime starajú o vtáčikov, čistia im kŕmidla a prikrmujú ich. Na hodinách biológie, vlastivedy a vecného učenia sa žiaci oboznámili s tým, kedy máme začať s prikrmovaním, aký druh krmiva je vhodný a čo rozhodne vtáčikom do kŕmidiel nesmieme dávať. Učili sa spoznávať a pomenovať niektoré známe druhy vtákov, ako je vrabec, sýkorka, hýľ, drozd. Tejto téme sme sa venovali aj na iných vyučovacích hodinách napr. informatickej výchove, výtvarnej výchove a pracovnom vyučovaní. Žiakov veľmi zaujali živé prenosy zo života vtáčikov na FB stránke Kukaj.sk – Aktuálne živé prenosy z prírody.

          • Stavanie snehuliaka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stavanie snehuliaka.

            V januári nám počasie doprialo postaviť si snehuliakov. Žiaci základnej školy aj špeciálnych tried, využili túto možnosť a stavali rôznych snehuliakov. Kreatívne využili rôzne materiály, dokonca vytvorili snehuliaka pri kresbe v snehu. Snáď našim snehuliakom dopraje počasie čo najdlhšie.

          • Beseda: Šikanovanie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda: Šikanovanie.

            V rámci prevencie protidrogovej činnosti dňa 27.01.2022 našu školu navštívil príslušník policajného zboru v Starej Ľubovni, ktorý našim žiakom 7. – 8. ročníka prezentoval aktuálnu a problematickú tému Šikanovanie. Žiaci sa dozvedeli, aký negatívny vplyv má šikanovanie v akejkoľvek forme na žiaka, ktorý je obeťou, ale aj na toho, ktorý sa stavia do role agresora. Taktiež boli informovaní o trestnoprávnej zodpovednosti žiakov, ktorí sa stávajú aktérmi v tejto problematike.

          • Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu.

            Dňa 27.1. sme si so žiakmi pripomenuli Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu. 27. januára 1945, teda presne pred 76 rokmi, oslobodila Červená armáda koncentračný a vyhladzovací tábor Auschwitz, najväčší z nacistických vyhladzovacích táborov. V roku 2005 bol práve 27. január vyhlásený Organizáciou spojených národov za deň, počas ktorého si svet pripomína obete holokaustu. Žiaci si pozreli krátky dokument o holokauste spáchaný na židoch a Rómoch, vo svojich výtvarných prácach vyjadrili svoje emócie spojené s príbehom, ktorý videli. Táto téma je výnimočná a veľmi dôležitá, lebo len poznaním našich spoločných dejín dokážeme spoločne čeliť tejto hrozbe.

          • Bylinné čaje s besiedkou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bylinné čaje s besiedkou.

            Predvianočný čas sa nám v škole pomaly končí, lúčime sa spoločne so starým rokom pri šálke bylinkového čaju. Čaj v tejto našej zimnej sezóne pomáha nielen po zdravotnej stránke, ale aj po duševnej. Šálka horúceho čaju zohreje, posmelí myšlienky a zahreje srdiečko.

          • Posedenie pri vianočnom krbe

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Posedenie pri vianočnom krbe.

            Pri príležitosti 2. adventnej nedele sme si so žiakmi nultých ročníkov, posedením pri vianočnom krbe pripomenuli, že práve v tomto adventnom období máme byť k sebe ešte o čosi lepší, všímavejší, láskavejší a uvedomiť si, že každé veľké dobro sa rodí z maličkostí. Z nášho adventného kalendára sa nám spoločne zatiaľ podarilo splniť: zapáliť dve adventné sviece, potešiť Mikuláša básničkou, prečítať si s pani učiteľkami vianočné príbehy, objať a potešiť kamaráta, vytvoriť vianočný obrázok a spoločne si vypiť detský vianočný punč. S adventnými aktivitami a dobrými skutkami chceme pokračovať aj naďalej.

          • Mikuláš

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš.

            Mikuláš, Mikuláš, priateľ náš starý,

            každý rok nosievaš do okien dary.

            Mikuláš, Mikuláš, ty veľký svätý,

            každý rok myslievaš na dobré deti.