• Začiatok školského roka 2020/2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            Otvorenie školského roka 2020/2021 sa uskutoční 02.09.2020

            o 8.30 hod. pre žiakov bežných tried na školskom dvore ZŠ Podsadek a

            o 10.00 hod. pre žiakov špeciálnych tried na elokovanom pracovisku Levočská 22, Stará Ľubovňa.

            V tento deň zákonný zástupca dieťaťa  prinesie do školy a odovzdá pri vstupe do školy vyplnené tlačivá: 

            Tlačivo o bezinfekčnosti predkladá zákonný zástupca dieťaťa  po každom prerušení školskej dochádzky v trvaní viac ako 3 dni. Vstup pre zákonných zástupcov (rodičov) je do budovy školy zakázaný.

            V čase od 02.09. 2020 do 14.09.2020 je používanie rúšok v interiéri školy pre žiakov 2. stupňa,  pedagogických zamestnancov a nepedagogických zamestnancov povinné. Pre žiakov 1. stupňa sú rúška odporúčané. Zákonný zástupca zabezpečí pre svoje dieťa každý deň rúško, s ktorým žiak príde do školy a papierové jednorazové vreckovky. Náhradné rúško žiakom zabezpečila škola.

          • Oznam pre pedagogických zamestnancov školy

          • Milí kolegovia,

            po dlhšej prestávke sa tešíme na nástup do práce, ktorý bude 24. 08. 2020 o 8. 00 hod. Zamestnanci ŠT na ZŠ - Elokované pracovisko, Levočská 22, Stará Ľubovňa a zamestnannci bežných tried ZŠ na pracovisko v Podsadku.

          • OZNAM PRE RODIČOV

          •  

            Na základe Vašich súhlasov, ktoré ste písomne poskytli Základnej škole v Podsadku, Vaše deti nastúpia do Základnej školy v Podsadku 1. júna 2020 (pondelok) o 7.30 hod.

            Zo  strany rodičov je potrebné každý deň zabezpečiť:

            • dve rúška a hygienické papierové vreckovky,
            • prezuvky a čisté šatstvo.

            Vstupovať rodičom do areálu školy je nariadením hlavného hygienika SR prísne zakázané!

            Ráno pri príchode do školy bude vykonávaný tzv. ranný filter, (deťom bude odmeraná telesná teplota bezdotykovým teplomerom). Pri zistení  príznakov ochorenia COVID 19 (zvýšená teplota, kašeľ, hnačka, strata čuchu a chuti) bude dieťa ihneď vrátené domov a následne vedenie školy nahlási toto podozrenie na RÚVZ v Starej Ľubovni.

            Vyučovanie pre všetkých žiakov bude končiť o 12.30 hod.

                                                                                                                                   Mgr. Slavomíra Gribová

                                                                                                                poverená riadením

             

        • Vzdelávacia relácia pre rómske menšiny RTVS a pracovný zošit
          • Vzdelávacia relácia pre rómske menšiny RTVS a pracovný zošit

          • Televízia RTVS prišla s veľmi zaujímavou vzdelávacou reláciou určenou pre rómske menšiny, ktorá pomáha vo vzdelávaní žiakov v tomto náročnom období. Ralácia s názvom Tumenca khere - S vami doma vysiela každý štvrtok od 14.50 hod. Je vhodná pre žiakov, rodičov a učiteľov. Ak ste premeškali niektoré časti, môžete si ich prezrieť z archívu RTVS.

            S touto reláciou by mal tematicky a obsahovo korešpondovať taktiež nový pracvoný zošit pre žiakov I. stupňa s názvom Zápisník na každý deň s témou Príroda: FAUNA, ktorý pripravili autori Mgr. Miroslava Langerová, PhD., PaedDr. Andrea Papp, PaedDr. Juliana Perečinská, PaedDr. Zuzana Révészová. Viac na: zosit-priroda.pdf

            Taktiež sa pripravujú ďalšie pracovné listy aj pre žiakov II. stupňa.

        • Nový termín zápisu detí do 1. ročníka
          • Nový termín zápisu detí do 1. ročníka

          • Zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ sa uskutoční v dňoch 20. - 24. apríla 2020 v budove ZŠ Podsadek. Zapísať dieťa do 1. ročníka prídu rodičia bez osobnej účasti detí. Počas zápisu je nutné dodržiavať protiepidemiologické opatrenia - je nevyhnutné priniesť si ochranné rúško a rukavice. K zápisu si rodičia prinesú občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.

            Zápis sa týka detí narodených od 01.09.2013 do 31.08.2014 ako aj detí, ktorým bol minulý rok odložený začiatok povinnej školskej dochádzky o jeden rok.

            Ďakujeme za porozumenie.

        • Hmyzí hotel
          • Hmyzí hotel

          • Do galérie Hmyzí hotel boli pridané fotografie.

            Viete, čo je hmyzí hotel? Možno si hmyz spájate skôr s nepríjemnými živočíchmi a so zlými zážitkami v podobe veľkých húfov komárov pri vode, otravných múch či ôs pri letnej grilovačke. Ale aj tento, pre mnohých ľudí nepríjemný hmyz, tvorí neoddeliteľnú súčasť prírody, pretože prispieva k dôležitému opeľovaniu rastlín, bez ktorého by sme nemali základné potraviny, a taktiež likviduje ďalších drobných škodcov.

            Práve preto sa v posledných rokoch rozrastá trend, ktorý sa týka tzv. hmyzích hotelov. Ide o jednoduchú konštrukciu, ktorá je zámerne umiestňovaná do záhrad alebo v mestách na balkóny, kde slúži ako domov pre týchto malých užitočných živočíchov. Aj naši šikovní žiaci špeciálnych tried sa so svojim p. učiteľom Senkom rozhodli pripraviť takýto užitočný a príjemný hotel pre potrebný hmyz.

          • Oznam o prerušení vyučovania a o zmene termínu zápisu detí do ZŠ

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 v nadväznosti na prerušenie od 16. marca 2020 do 29. marca 2020 prerušuje aj naďalej vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 30. marca 2020 do odvolania.

                  Z uvedeného vyplýva, že zápis detí do Základnej školy Podsadek  neprebehne v termíne od 1.4. – 3.4.2020, ale bude určený  náhradný termín zápisu dieťaťa na povinnú školskú dochádzku, ktorý bude následne oznámený. Termín  zápisu je určený zriaďovateľom v období medzi 15. aprílom a 30. aprílom 2020. Prebiehať bude bez prítomnosti dieťaťa len za prítomnosti zákonných zástupcov.  

          • UČÍME NA DIAĽKU - NOVÝ WEB MINISTERSTVA ŠKOLSTVA

          • Tieto dni sú v školstve náročné predovšetkým na nedostatok jasných informácií, ako postupovať v súčasnej neľahkej situácii, čo sa snaží ministerstvo školstva riešiť. Pod vedením nového  ministra školstva  Branislava Gröhling​ dnes spustilo web Učíme na diaľku. Sú na ňom efektívne zverejnené všetky informácie o termínoch a aj nápady pre rodičov a učiteľov, ako vzdelávať doma. Všetko pod jednou strechou.

            Viac na: Ucimenadialku.sk

        • AUDIO LITERÁRNE DIELA VĎAKA RTVS
          • AUDIO LITERÁRNE DIELA VĎAKA RTVS

          • Na rozhlasovom webe Archív extra 

            sú zverejnené stovky rozprávok, rozhlasových hier, fíčrov, čítaní na pokračovanie, seriálov a relácií s pútavo spracovanými informáciami.

            Archív Extra prináša veľkú ponuku kráľovského rozhlasového žánru, ktorá zahŕňa pôvodné rozhlasové a dokumentárne hry, rozhlasové adaptácie či dramatizácie prozaických diel z produkcie Odboru literárno-dramatickej výroby RTVS. Najmenší sa môžu zabaviť pri rozhlasových rozprávkach či už tých moderných, ale aj ľudových,“ uvádza RTVS.

                                                    Obsah je na webe dostupný zadarmo.

            Ďalší program ponúkajú i tri digitálne rádiá RTVS:

            Rádio Litera prináša všetko dôležité o literatúre, jej tvorcoch, či originálny dramaturgický výber rozhlasových hier, fíčrov a rozhlasových pásiem z archívu RTVS.

            Rádio Junior, určený pre najmenších,prináša bohatú ponuku rozprávok a detských programov.

            Rádio Pyramída prináša výber toho najlepšieho z histórie rozhlasovej tvorby.